Scandal(н)o

Scandal(н)o

Вчера се прибирах към Бели брези. Чакайки 204 пред хотел Плиска и зяпайки насам-натам, докато се появи автобуса, пред очите ми се изпречи един огромен билборд с поразголена мацка с хубави овалности отпред и надпис Scandalo. Дотук добре – супер даже – ама нали съм мъж – погледът ми се плъзна надолу към овалностите и какво да видя – там в епсилон околност със ситен шрифт написани координати – някакви телефони и email адрес. Ама адресът scandalo_ltd {eт} abv.bg.

Подразних се бясно за n-ти пореден път, както като видя подобни изпълнения по опаковки на вафли, пакети брашно, колбаси и какво ли още не. Абе, мама му стара, това са все фирми с някакъв приличен оборот в национален мащаб – бива ли такава срамотия да ползват сървъри за безплатна поща? Ами един собствен домейн е 25 лева, хостинг може да се намери за под 100 лева на година къде ли не – толкова ли не може да се отделят 125 лева за по-читав интернет имидж? В случая със Scandalo платили са (предполагам) за модел, за билборди на хубави места из София навсякъде, за щанд в ЦУМ – и на фона на всичко това, питам се аз, какво са още 125 лева на година? Ами не винаги кръпките са секси!

Да не говорим, че един собствен корпоративен сървър е смешни пари, поддръжката му също, а и сайт си струва да се сътвори…. Но като се позамисля – може би е по-добре да не го правят – защото вместо да го направят добре ще намерят някое прохождащо студентче да им направи 5 PHP-скрипта + дизайн за 200 лева… Информационни технологии ли…?

И всичко това ми дойде след абсурдно-потрисаща информация за поредните далавери на един от най-обичните ми министри…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България