Сексът е онова усещане – за докосване, за отдаденост, за общуване. Докосване до тялото на другия, до сетивата му, до душевността му – понякога само с поглед или вдишване. Ако обичаш някого, обичаш докосването му – тялото ти харесва топлината на допира, обичаш да се оставяш на емоционалната буря на сетивата си, обичаш да се разтвориш в нощта като малка капка в море от докосвания. Обичаш и безсъзнателното усещане за съществуване като частица от другия.

Сексът е общуване… Онова безсловесно общуване, което казва това, което думите не смогват. Неизреченото притежание, неизречената свобода, неизречения екстаз или есенция на любов, която може да бъде прочетена само в очите или трепета на телата. Общуване, което единствено ти дава усещането за завършеност. Онзи монолог, който е по-силен и от клетвата за отдаденост.

Защото сексът е отдаденост. Онази абсолютната, в която не запазваш нищичко за себе си – в която без страх се подаряваш. Това е най-съвършената голота, която те превръща в съблечена душевност. Дрехите нямат значение – нито дори абсолютно голото ти тяло – ако не отвориш себе си – ако не се подариш без остатък. Едва тогава, когато голотата се разтвори в отдаденост, тялото е красива извивка на музиката от сърцето ти…

Сексът е доверие, когато е еманация на любовта, лунна целувка сред морската пяна, флирт и закачка. Сексът е лудостта, която ни кара да се усещаме истински живи. Сексът е онази магия на плажа в късната лятна нощ, когато луната блестеше в очите ти, а морето слушаше влажните ти стонове. Когато след това, нежно с любов да те занесох на ръце до стаята ни. Сексът е в палачинките и капучиното сутрин, в усмивките, в закачливите погледи, в шеговитото гъделичкане или просто в една задъхваща целувка. Сексът е в очите ми, с които ти се любувам, сексът е в пясъка по дупето ти на плажа, в боцкането на тревичките в планината… Сексът е навсякъде, когато с него за ръка е любовта.

Септември 2003
София

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Моят подарък за един нов сайт, който още не мога да анонсирам. Но когато това стане възможно, ще опитам да го направя дори по-интересно – анонсът – не нещо друго :)

  Отговор

 2. Ако това е само анонсът… звучи мнооого обещаващо :)
  Последният абзац ми стана любим!

  Отговор

 3. @Nadinka, ще имаш специална покана за откриването, само дето откривателите нещо се бавят :)

  Отговор

 4. Сигурно ще си заслужава чакането :)

  Отговор

 5. Толкова малко думи, а толкова много казано, и то толкова точно! Поклон!

  PS Чета те и те чета напоследък, и все си мисля, че един страхотен поет или писател се е скрил дълбоко вътре в теб… а може би не толкова дълбоко! ;-)

  Отговор

 6. @Nadinka, дано! :)
  @Michel, предпочитам да съм си аз. Другото са етикети.

  Отговор

 7. С риск да разваля идилията, да питам – а не може ли пак поезия от предишната? ;-)

  Отговор

 8. @Комита, има седем-осем наредени на опашка не-хайку-та. Засега… Ще пускам по едно-две седмично. Обещавам следващия път като имам температура да се опитам да напиша повече ;)

  Отговор

 9. Йовко, ти си си ти – без етикети. Просто автентичен си бил винаги, и сега си такъв.
  Точно това ти харесвам още откакто за първи път попаднах на блога ти преди вече доста години.

  Отговор

 10. Благодаря, Ани! :)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо