Simple Sharing

Simple Sharing

Някъде през 2005-та година реших да използвам за първи път Pixelpost. Проектът имаше сериозен потенциал, но и много трески за дялане. Не можах да си харесам и темичка. Повечето дрешки за Pixelpost не ми се понравиха. Бяха префърцунени, натруфени, да не говорим, че почти нямаше такива, които да връщат валиден код, въпреки усилията на проекта да бъде standards-compliant. А аз си падам по бели (може и черни) и по-чисти и семпли като дизайн web-проекти. Особено фотографските. Затова и една от темите по подразбиране, които идват с Pixelpost и която се казваше Simple нямаше как да не привлече вниманието ми. Но за жалост нейният семпъл вид също бе твърде недодялан. Имаше нужда от полиране и излъскване.

Разчепатих кода на шаблоните из основи и след няколко часа имах нещо, което се доближаваше до моя вкус. И представляващо валиден XHTML и CSS. Нарекох го Simple Visions като признание към проекта, от който тръгнах. И защото думичката Simple ми допадна като концепция. Толкова, че после SimpleStudio беше наречено така, а фотоблога си преместих на simplevisions.org.

Последната трета версия на Simple Visions темата бе адаптирана за версия 1.6 на Pixelpost през миналата 2007-ма година. Даже добри хора направиха немски превод. Същата версия работи безупречно и безпроблемно и с последния Pixelpost 1.7.1 и все така генерира валиден код. Проверено и потвърдено!

Преди малко се log-нах в developers частта на проекта за да обновя информациятa за поддържани версии и че няма проблеми с най-новата и ме посрещна следното съобщение:

Oh, and P.S., here are some useless stats you might enjoy:
You’ve uploaded a total of 1 project, all of which have been downloaded a total of 4,447 times! Amazing, huh? I thought so too!

Да живее споделянето!

Иначе адски ме кефят двата template-а на JaySotoDelicious и особено новия Simplicios, обаче момъкът е сериозно скаран с web-стандартите…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България