Стая 1210

Сдобих се с нова стая в хотела, с Интернет. Дръпнах си цялата поща. Количеството спам е невероятно! Сега ще трябва да се преборя с него. Успях да пусна и няколко писма вече. И да кача всичко, което писах offline през тези дни на сухо в блога си тук.

Бях и по-милостив към Гордън от очакването – чак се учудих на себе си… Всъщност като се замисля научих доста от него за двата дни. Не точно това, което очаквах, но – определено няма да ми е излишно.

Днес имаше ново зрелище в хотела – сватба. Ужасно нещо. Имам предвид не точно сватбите по принцип, а тази конкретно. Никакъв шум – дъвчат си хората – като на погребение… Скука. В обедната почивка станах свидетел на фотосеанс на младоженците. Такива изкуствени пози ги караха да заемат, че с Юра едва не се попикахме от смях. Пълна скръб – представете си сватбена снимка на прабаба ви със саксийка цветя в ръцете и изкуствено влюбен поглед вперен в дядо ви. Горе-долу резултата ще е същия – само, че цветен, I hope… А и двамата изглеждаха толкова отегчени, че не е истина. Юра мъдро обобщи – така де – нали рано или късно ще се разведат – за какво да се впрягат толкова. Аз пък декларирах, че ако мен ме накарат да участвам в такъв пародиен фотосеанс бих поискал развод веднага.

След тази история съвсем ми мина желанието да снимам – нещо ми липсва вдъхновение. Сега ми се е паднало да живея в замък – има толкова за снимане само в хотела, но…

Новата стая е супер – това наистина е най-луксозното място, където съм отсядал. Тук всичко е ново, лъснато, модерно. Имам си тераса с изглед към розариума. Банята е жестока, обзавеждането cool. Започва да ми харесва. Всъщност трябвало е да бъдем в тези стаи по принцип, но заради баровците от застрахователната компания са ни сгънали в ъгъла. (Хм! Това ще си го запиша в черното тефтерче.) Хотелът е скъп, но с отстъпката, която имам всъщност не е невъзможно да си позволя няколко дни почивка тук отново за своя сметка някой ден. Но не и сам… в никакъв случай не сам.

Днес за втори ден се събуждам от сън с разсъждения на английски в главата си. Точно 4-5 дни са ти необходими да се загубиш и да превключиш. Добре, че дращя тези глупости в блога си защото иначе няма с кой една дума на български да си кажеш. Прекарвам по 12-15 часа в компанията на чужденци и единствената комуникация е на английски. Първия ден обикновено ми е криво и съм уморен, втория и третия ден спираш да се напъваш, след това все едно все така си бил. Останалите поне с другите могат да си говорят на родния език, но аз и Юра сме сами от България и Хърватска и нямаме избор.

Andy изчезна към Виена. Аз ще пътувам с чехите утре. Николай ще ме чака около Пратера.

4 коментара за “Стая 1210”

  1. Абе за спама, що не си инсталираш на сървъра popsneaker (проста, конзолна програмка) в crontab да ти трие направо пощата на определено време при определени условия. Аз каот го ползвах бях много доволен. Има си един минус ама няма да го кажа публично 😉 Който ме пита ще му го кажа, който го инсталира веднага ще го види. А ако не го види значи е пълен идиот и този „минус“ няма да му е проблема 😉

    п.с. знам ти политиката че мое да затриеш писма така дето да се окажат важни, но се съмнявам някой да ти прави сериозно бизнес предложение на тема VIAGRA или FREE SEX PICTURES, освен ако не си решил да смениш професията.

  2. Събуждал се с мисли на английски. А мен питаш ли ме? Но все още добре жонглирам с езиците, слава богу.

  3. относно сватбените фотографии има някои интересни моменти. Работата е в това, че никой не е гледал цветни сватбени снимки от преди тридесет, четиресет, че и повече години. Оттам възниква едно сериозно (и лично за мен основателно съмнение) доколко технологията на цветната фотография позволява трайността, която е желателна за такива събития. От сватбата на баба и дядо има ч/б снимки от преди поне 70 год. и снимките за това време са загубили малко (ако въобще от това което са били). Не е ясно доколко обаче след 70 години различните химии дето правят една цветна снимка няма да са изветрели по различен начин и какво ще е останало от тази снимка. Което значи, че е възможно гореписаното фото да е било ч/б…

Вашият коментар