Ърбън

Ърбън

Вчера отново възседнах колата и поскитах из пътищата. Дори се поуморих мъничко заради неудобните обувки, които навлякох. Кофти е да натискаш газта с обувка, която те стяга.

Не знам защо, но по правило шофирането не ми действа никак уморително – даже напротив – адски ме разтоварва. Особено нощем. В събота вечер дори ми се видя твърде близо да се прибера от центъра на Пловдив до апартамента ми в Кючук Париж и през главата ми мина мисълта да се поразходя до Асеновград за едно кръгче, но все пак не го направих.

Вчера се прибрах в София през Карлово и Пирдоп вместо по магистралата – пътят е много по-интересен и живописен, но за сметка на това по-дълъг. На път към къщи, минавайки под мостчето на въздишките зад НДК, осъзнах нещо. София ми липсваше и се прибирах с удоволствие. Преди не беше така – все още когато ме питат къде живея или откъде съм – обикновено давам адреса си в Пловдив, дори нямам адресна регистрация в София. Но напоследък се чувствам по-добре тук. Пътуванията до Пловдив ме натоварват – темпът на живот там ми се струва недостатъчно динамичен. Трябва да призная, че някак вече съм асимилиран. Пловдив ми липсва по своему, но не за дълго. Всъщност приятелите ми там останаха твърде малко. Преди едва смогвах да се видя с всички, а сега просто почти вече няма на кого да се обадя. Всеки замина нанякъде или се зарови в нещо. А в София се чувствам добре – дишам леко, вкусвам свободата си, въпреки хаоса, мръсния въздух, нервите и лудницата по улиците.

В този ред на мисли реших да предложа на останалите от екипа на urbanstyle.org да сменим концепцията. Отдавна ми се върти в главата мисълта, че urbanstyle тръгна без ясна идея и не знае къде точно отива. А не е късно дестинацията да бъде patch-ната докато още е безболезнено… И си мисля, че съдбата му ще е обещаваща…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България