/ Забавно

Виртуална граница

Terry Richardson – популярен и провокативен американски фотограф, превърнал неглижирания, ала-полароиден и мърляв технически подход към снимането (и често пълната безвкусица) в свой стил – снима две 24-годишни нашумели американски актриси, поразсъблечени по бельо. Нашумели са, обаче, заради ролите си на 17-годишни тийнейджърки – това е важно за историята. Сесията е за новия брой на списание GQ, за което традиционни теми са мъжките играчки – коли, жени и спорт. Жените в GQ по принцип рядко са твърде облечени. На корицата също е снимка от въпросната сесия.

По повода Америка се задави с дискусия. Темата е приемлива ли е тази провокация… така де, корица… и сесия… на 24-годишни актриси, изглеждащи по лолитски секси в контекста на внушението, че са на 17. От списание, чийто таргет е зрелият мъж. Използват се дефиниции като „граница на педофилията“, „сексуализация на младежта“ и „виртуално детско порно“…

Този свят наистина е в криза… А Terry, обзалагам се, потрива ръце. Мацките също…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

IT инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Съосновател на Trakia.Tech и сайта за независима журналистика „Тоест“. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Повече
Етикети: Забавно, Общество, Позиция, Секс, Фотография
Виртуална граница
Сподели

Абонамент за yovko in a nutshell