Водолей – между емоциите и разума

„- Няма значение, при мен всичко е толкова мъничко!
И добави може би с лека тъга:
– Право пред себе си не можеш да отидеш много далеч…“

„Малкият принц“, Екзюпери

Стихия: въздух
Планета: Уран
Плюсове: изобретателен, оригинален, общителен, без предразсъдъци
Минуси: индивидуалист, бъбрив, нетактичен, непостоянен
Мания: промяната
Камък: гранат, циркон
Любима UNIX команда: cat /dev/zero > /dev/null;

Много ми е трудно за пиша за Водолей. Особено аз – като един земен Телец – адски трудно проумявам тези хора. Почти винаги, когато някой извади от равновесие моите нерви и подреденост или ме доведе до отчаяние заради неговата вятърничавост или непостоянство, то той се оказва Водолей (към 75% от случаите). При това го прави разумно, интелигентно и с добронамереност, която никак не би оправдала желанието ми да му извия врата. Но това е нищо.

Личният ми проблем е, че когато съм се раждал на хоризонта е изгрявало не кое да е, а именно съзвездие Водолей, което е татуирало този знак като мой асцендент. И когато Водолеят в мен надигне глава, елате да видите какво се получава. И докато Марс, Венера или Луната добавят някакви щрихи към нечий характер, то асцендентът като едното нищо може да обърне слънчевият ви знак нагоре с краката. Но понеже така и така съм се захванал да пиша, а и Рибите вече потропват нервно с перки по стените на аквариума, няма как да прескоча зодия Водолей. Пък да видим какво ще излезе този път…

Абе хипитата са нещо като Водолея. Интересно дали е имало изследване какво е било съотношението на тази зодия в онази общност. Водолеят като един типичен въздушен знак е завеян и летящ в облаците мечтател със силно изразена вятърничавост. Нещо като Близнаци. Даже подобно на Близнаци, който винаги е няколко души в една опаковка, и Водолей си има дилема. За характер така чувствителен и възвишен е много лесно да се предположи, че емоцията е водещата сила на Водолея, истината е наопаки – въпреки лакътушенето (спомнете си колебливата Везна) Водолей слуша приоритетно гласа на разума си. Ако някой открие как го прави да ми прати поща, ще го спомена в мемоарите си, но аз до днес не съм проумял.

Водолеят се разпознавал по особения и малко отнесен поглед, в който уж нещо трябва да прочетете, но някак си не успявате. Не се комплексирайте, нормално е един Водолей да е по-умен от вас – една от отличителните му черти е абсурдната интелигентност. Въпреки, че се сещам за едно изключение от женски пол, при това с недостатъчно руса коса.

Урановите хора са и чувствително свободолюбиви – те са бунтари по природа – тези хора непрекъснато живеят с усещането, че старото е изживяло времето си и светът трябва да бъде побутнат към резки революционни промени. Но понеже е умен като го изказва на глас ще подмени революцията с еволюция. Е, дипломацията не е първата им сила, но не е и като да не я владеят.

Водолей са забавни, оригинални и независими характери. Около тях е интересно и шарено, но могат да бъдат и надменни и вироглави. Принципно предпочита шумните и многолюдни компании, но често има нужда и от своята си глътка самота и спокойствие.

Водолей непрекъснато анализира ситуациите и хората около себе си. Умее да задава и доста недвусмислени въпроси, когато му е нужно да изясни нещата. Интересни са му загадките и тайнствените хора. Ако не намери у вас причина да проведе невидимото си микроскопско изследване бързо се отегчава и ви изоставя. И въпреки, че приятелите са нещо важно за него той често не може да надмогне природата си да търси нови и нови интересни запознанства и да позабравя старите приятелства, когато те се изхабят и не искрят с предишния блясък.

И в интимния си свят Водолей трудно подарява сърцето си. Истината е че като млад изпитва панически страх от обвързване и предпочита кратките връзки, свободната любов и съжителство. Въпреки, че доста Водолеи се женят и твърде млади (вероятно когато все още успяват да подтискат разума си) – друга тема е колко са щастливи след това.

Над Водолей има някаква странна орисия за самота. Дали защото дори приятелите не винаги разбират утопичните му мечти, дали защото единствено той сам успява да се разбере напълно (с известни уговорки), но това е факт. Водолей често остава сам по две причини. Другите го оставят да се рее в облаците или той ги е зарязал посред пътя, защото са скучни и шаблонни типове.

Водолей сякаш вечно живее някъде там утре, вгледан в неща, които още не са се случили. Само отвреме на време може да го уловите тук в настоящето.

Може би затова в партийните списъци на тази зодия бъка от гении… Дарвин, Бейкън, Едисон, Луи Пастьор, Съмърсет Моъм, Дикенс, Рузвелд, Линкълн, че дори Галилей са Водолеи. Злите езици твърдят, че и голяма част от посетителите на психиатричните клиники са от същата зодия, ама то и Джордано Бруно е изгорен на клада.

Мирогледът на Водолей е толкова широк, че трудно се побира в тесногръдието на ежедневните хора. Водолей няма никакви предразсъдъци. Склонен е да приема всички за приятели (след обстоен pre-check test), обича да посреща гости и в сърцето му има място за кого ли не. Това обаче съвсем не означава, че някой друг може да се разпорежда с живота му. Неговото мислене не приема съвети – Водолеят мисли, че вътрешният свят на всеки е нещо лично и не позволява някой да му се меси. Индивидуалността му не търпи неуважение.

Ако спечелите за приятел Водолей той ще бъде лоялен, изобщо няма да се интересува, как ви оценяват другите или какво говорят за вас. За него важна е неговата собствена преценка. Не си правете илюзии, че вече не ви е анализирал подобаващо.

Водолей е умен, притежава абсурно умение да се концентрира, попива много информация, която някак си синтезира и забравя в последствие с изключение на някаква есенция, която навярно останалите наричат мъдрост. В периодите си на разсеяност обаче, които като че ли не са малко може и да е тотално непълноценен – ще предпочита да се самосъзерцава, да търси себе си, да гледа небето – докато не се развихри отново с пълна сила и за отрицателно време да работи по-прецизно и читаво от всеки друг. При това с мощта на развилнял се тайфун.

Водолей никога няма да направи извод или заключение, което не е прекарано през проверката на разума му. Но веднъж направил това, трудно някой може да промени позицията му. И нещо важно, което може да ви спести много нерви, време и усилия – Водолей обича да променя света, но не и себе си. Това са широко-скроени хора за всички световни проблеми, но вече ви казах как гледат на вътрешния си мир. Не пипайте там!

Мъжете са сложни характери – ако сте твърде романтична девойка трябва да приемете факта, че мъжете трудно показват чувствата си и без да са зодия Водолей, а той е. Едно от любимите му занимания е именно да надзърта с рентгеновия си поглед в душите на околните, но трудно ще погледнете през неговата.

В леглото е чудесен любовник, но не и най-прекрасния любим. Той е само ваш, умен и интересен, обича ви, но… докато не измъкнете от него клетви за вечна любов, колкото и да ви е неприятно… вие сте просто поредният опит дали нещо ще се получи. И преди, а навярно и след вас, ще има неуспели експерименти и вие сте просто поредния. Съжалявам! И Водолей не прави драми от това. Той е честен и няма да ви лъже – ако довечера реши да е с друга, още сутринта ще ви каже, че вашата връзка е приключила и двамата сте свободни един от друг. И повярвайте ми, това няма да е повърхностно решение – взел го след поне две седмици умуване и със сигурност е прегледал няколко пъти всички детайли на вашата връзка от първият и ден насам.

За да го спечелите завинаги трябва да сте му интересна. Водолей обича разнообразието, многопластовите хора, тези които не се откриват изцяло. Мъжът Водолей може и да бъде нежен, покорен и да ви гледа влюбено, но само не си мислете, че можете да го манипулирате или използвате ако не искате всичката магия да се изпари на секундата. Вече ви казах, кой е по-умен и перманентно анализиращ…

Не няма да ви е лесно да го заведете под венчилото. Забравете за това. Помислете дали ви е нужно. Това няма да го спре ако един ден реши да отлети в посока, която не искате да го следвате. Може би е ако забравите за оковите на брака и му оставите свободата имате повече шанс да сте завинаги негова. Те търсят приятелство в интимната си връзка – споделяне на общи хобита и интереси, политически схващания. Водолей винаги гради приятелство – при това прекрасно и истинско (естествено, че за да се измъкне по-лесно и да ви запази наблизо в последствие)… Ако бракът е толкова важен за вас – сбъркали сте – потърсете си някой Рак или Козирог.

Не се правете и на незаменима – това не работи – ефектът ако си тръгнете с трясък на вратата ще е, че ще подсмърча объркано около 2 минути и 17 секунди и ще започне следващото си романтично проучване. Затова приемете приятелството му – това е вярната първа крачка – след това всичко зависи от вас…

Жената Водолей е навярно най-странната жена в зодиака. Парадокс от върха на носа, до ноктите на краката и. Ще ви замае главата за отрицателно време – привлекателна е, абсолютна шматка, очите и са живи и някак замайващи и докато се усетите ще ви е завела да се реете заедно в облаците. Гледайте да не объркате нещо, че да не ви пусне да се прибирате сам към Земята под силата на естествената гравитация. Да, да – знам, че боли… Всъщност и тя го знае… Ама някой да ви крив като сте отворили приказка за кухнята и печката.

Не занимавайте това момиче с ежедневни теми – трябва да я вдъхновите с нещо възвишено. Не с тъпо розово бельо, глупак такъв! Какво като е ефирно?… Тя е непредсказуема, не я вкарвайте в клишета. Вероятно обича да рисува или да танцува. Подарете и билет за виенско колело или пък книга за звездите. Не се опитвайте да я укротите или да я уловите в мрежата си. Тя е като пеперудка – принадлежи на всички и на никого. Не – не ме разбирайте погрешно – въпреки, че нейните етични норми и морал може да са доста странни на пръв поглед – тя със сигурност е едно от най-верните момичета в зодиака. Докато е с вас няма никакви причини да мислите, че не можете да и вярвате напълно. Да, знам, че най-добрата и приятелка е болна от СПИН лесбийка, а онзи приятел от детските и години вече живее при вас повече от три месеца и нито се изнася, нито си намира друго жилище или работа. На всичко отгоре ползва хавлията ви и се разхожда гол по терасата без да му пука, че всички му виждат срамотиите. Тя ви е вярна, повярвайте – и ако реши да предпочете друг ще ви го каже преди да вкара в леглото си. Просто сърцето и не би предало приятелите и, каквито и да са те. А тя е грижовен човек. Не сте ли го забелязали?

Типичното момиче Водолей е истинско съкровище за останалите – изискана, духовита, жизнерадостна, контактна. Само не и отнемяйте волността. Оставете я да лети ако я искате такава. Най-бързия начин да я загубите е да я изревнувате. Около един път може и да ви се размине… Не повече…

В леглото ще направи всичко за вас – сексуалните ви желания няма да я разтревожат – каквито и да са те. Тя е там в леглото ви за вас – дори лесно би загърбила себе си и своите желания. Нали ви казах, че няма предразсъдъци. Няма начин да не ви харесва така, нали?

Не я лъжете, така както и тя не ви лъже. Освен това ако не ви е хванала досега със секретарката то е, защото или ви чака да ви дойде ума или защото не е стигнала до този пункт в дневния ред. Тя вече знае – не се заблуждавайте. Това, че сте заедно от сто години не означава, че е престанала да ви анализира. Просто един ден ще си тръгне дори без „Сбогом!“. Тя знае цената си…

Ами хайде стига толкова за Водолей, че то за тях можеш ли да кажеш всичко…

А да, пропуснах да кажа, че представителите на тази зодия са екстравагантни хора… Е, всъщност не говорих ли за това през цялото време…

19 мнения за “Водолей – между емоциите и разума”

 1. Миии ДА! Това е истината за Водолеите на 99,99% важи за мене и за водолеите около мене. С две думи съм съгласна с всичко казано :). И наистина свободата за нас е на първо място. Дори да слушаме съветите на другите винаги правим нещата по свой собствен начин, въпреки че осъзнаваме правотата на другите :). Поздрави на всички представители на зодията, които четат това и въобще на хората посещаващи сайта 🙂

 2. Точно до запетайките… поне за тримата мои познати от този знак, над които имам наблюдения.
  И аз, като един 100%-ов Телец трудно разбирам тези люде… не само водолеите, но и въздухарите по принцип… Както и да е.
  Нямам търпение да представя есето на горепосочените представители на Водолей.

 3. Браво, браво не сам очаквал, че някой може да напише толкова вярно и толкова истинско нещо. Лично аз съм водолей и много внимателно прочетох всичко както и анализирах. Трудно е да разбираш един водолей не се мъчете – ако иска (самия той ще ви го поднесе по такъв начин, че просто да го разберете) но не се мъчете – и да го хокате да ви каже нещо просто така няма да стане.

 4. Браво, браво – носи ти се славата надлъж и нашир – току-що те прочетох в един друг форум, където си цитиран и учтиво е оставен и линк.:) В качеството ми на виден представител на водолейското племе, силно се надявам с появата си да не съм предизвикала у теб желание да ми извиеш врата – или поне желанието да е в границите на поносимото/овладяемото.:)))) Бъди все така вдъхновен и талантлив! А сега смятам да подложа сайта ти на детайлно микроскопско изследване.:))Р Поздрави!

 5. Спокойно – нали и аз съм половин до една трета Водолей! Досега да си бях извил своя врат – имал съм не един и два повода 😉 Благодаря за милите думи!

 6. Ейй, ама си е точно така за нас Водолеите, дори не се обиждам като ми кажат, че съм шматка, обикновено ми го казват добронамерено.

 7. много забавно четиво беше за мен, като водолей 🙂 може би прекалено хубаво и положително, че си вирнах малко носа 🙂 хех 🙂 но определено съм разпилян и въздухар. и аз ще взема да разпространявам сега, но естествено SA-BY 😉

 8. Интересно е и все чета такива нещица за себе си :). Не, че се хваля ама понякога се чудя на това което ми е хрумвало.
  И на много други нещица. Ама все пак ми се струва прехвалено това, че един водолей е толкова умен, това е вече до конкретния човек. Но да не забравям, че все пак имаме страхотни идеи.

  А на въпроса за жените водолей сега съм се заел да опознавам една такава женица, малко като на бойно поле ми се струва – няма нищо общо със другите зодии или поне досегашните ми опити. Успех на всички мечтатели 🙂

 9. Ех, ех, ех, като един типичен водолей мога да заявя че, има нещо вярно в писанията до тук и се чуствам поласкана от всичките тея хвалебствени слова.

  За да разбереш един водолей не е нужно повече от това да прочетеш „Спасителя в ръжта“. Мисля че, всеки водолей би се идентифицирал с Холдън или поне аз се идентифицирам с него. Та за любопитните, приятно четене!

 10. Не мисля, че Холдън е типичният пример за водолей. Той е многопластов и в него виждам не само една стихия (все пак хората нямат 100% чертите на един зодиакален знак), защото за мен той е истински, не просто литературен образ. В Холдън откривам и много вода – често му се случва да не успее да сдържи сълзите си (а една важна черта на водолея е хладнокръвието дадена му от сатурн).
  Аз също до голяма степен се идентифицирам с него, а съм лъв (с асцендент стрелец, сатурн, уран и нептун в 1 дом и доста огън и вода като цяло).

  Браво на yovko. Не съм чел по-добри, пълни, живи описания на зодиакалните знаци.

 11. Само да отбележа, че Сатурн дарява, каквото дарява, на Козирозите 🙂 Уран е повелителят на Водолей и определено да, дава хладнокръвие 🙂

 12. Обожавам ги тези хора.
  Въпреки, че аз лично съм представителка на зодията Козирог и по принцип уж нямаме почти никакви допирни точки едни с други, просто не мога да спра да им се възхищавам на мечтите,на стремежите,вятърничевите илюзии и едновременно здавия им разум,каращ ги да стъпват смело на земята.
  Най-добрата ми приятелка е Водолей,сестра ми също.До такава степен съм ги опознала,че вече ми е до болка ясно какво ще кажат,как ще постъпят,та дори и какво мислят и чувстват понякога.И все пак като всеки човек и аз оставам изумена и се питам:“Абе това моята приятелка ли е?“ Изключително силни,непреклонни,честолюбиви – доста често ми напомнят на мен самата …
  А с реенето из облаците нямаме проблем,та аз само това и чакам – да се понеса някъде из света на чувствата,защото повярвайте ми дори студените на пръв поглед Козирози имат сърца, просто им е по-трудно да ги разкрият.

 13. :)))) Освен да кажа: БРАВО! – какво друго?
  Ave, телци! Водолеят ви поздравява!
  Йовко, откъде ги знаеш тия работи??? 🙂
  А сега сериозно – сайтът ти е готин!

  Подпис: copie-то от водолей 🙂

 14. А…Такова…Ъ…
  По-вярно нещо не бях чела!!!Това е направо невероятно…
  Ще гледам да не пускам хората с мен обратно към Земята…Поне не без парашут!

  От един Водолей

 15. Много Водолеи си зарадвал с това описание !
  Браво!

  Ето тази част за жената Водолей :

  „Не я лъжете, така както и тя не ви лъже“

  ще си я окача с табелка на врата.:))))

 16. Хей!
  Страхотно! Аз не съм на 100% водолей, защото съм се родила в послдните му часове, но това, което е водолейско в мен наистина е чисто водолейско! И тук го прочетох черно на бяло!

 17. благодаря Ви!
  Това е едно от най-верните описания на зодия водолей които съм чела или слушала!
  Аз самата съм водолей и съм вятърничава на моменти строя кули в облаците и живея в тях творя си моят летен дъжд и това ме прави щастлива.Ще се опитам да не пускам хората без парашут към Земята сигурно боли.
  Благодаря Ви още веднъж!

 18. Леле, вярно е че си телец.:)) Обаче бих казал, че си се справил превъзходно. Намерих се в твойте думи. Не че мога да бъда описан, но твоето описание ми харесва :))). всичко за което си писал ми се е случвало и съм го случвал на някой :)))
  Пък и съм си такъв.

 19. Какво да кажа – направо доста се позамислих на написаното тук. Съгласна съм 100% с описанието на зодията ми. Има само нещо, което мисля да допълня и то е в резултата на много наблюдения и разсъждения от моя страна (та нали все всичко анализираме ) :))))).

  Водолеите се движат в двете крайности на емоционално ниво – или клонят към депресии или към щастие. Аз съм изградила за себе си поведение, което да ме придържа към втората крайност, но има и представители направо потънали в първата. И все пак болшинството са веселяци :)))))))

  Всико много ме изкефи (от написаното тук) и съм щастлива ,че имам материал за разсъждения за тази вечер :))))))))

Коментарите са изключени.