Овен – бебето на зодиака

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.
 1. Хм, ама защо само за Овена? :) Не може ли пълен зодиак, чак до Рибите? ;)

 2. Може, всеки месец по едно… За съответната зодия… Не мога изведнъж за всички :)

 3. В тази насока на мисли…. Споменавал си зодията си, обикновено в хумористичен аспект, но не и асцендента си. Какъв е?

 4. Хм, изгряващия ми знак е точно на границата между Козирог и Водолей и доколкото майка ми не е в състояние да ми потвърди точния час няма как да знам със сигурност. Но по мое усещане по скоро съм второто… а може би първото… така или иначе влиянието математически следва да е двойно.

  В хумористичен аспект е написано и горното, надявам се ;)

 5. Честно казано това е най-пълното и най-смешно описание на зодия Овен, чийто представител съвсем случайно съм и аз:).

  Но ето това направо ме разби:
  Любима UNIX команда: cd / ; rm -fr *
  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  Сега остава и да напишеш и коя е любимата им Linux дистрибуция и те признавам за истински познавач и в астрологията.

  Доколкото за останалата част мога „честно“ да кажа че е 99% истина, 1% го оставям заради уникалността на характера на всеки отделен индивид.
  Все пак и Овните се учат от грешките си понякога :)

 6. Е, но така не е честно! Сезонът на Рибите току-що свърши, а те горките ще трябва да чакат чак до догодина.. ;)

 7. Милене, това с любимите дистрибуции е много тънък лед, по който дори и аз не смея да ходя ;)

  Ду, какво да се прави… Животът е несправедлив. Остава като успокоение факта, че това ще е последното зодиакално есе, което ще напиша и може би ще реша да дам всичко от себе си. Пък и без това Риби са ми стара слабост ;)

 8. Ех, ама така хубаво си ги описал…. И верно, ама чак до костите им верно :)

  С нетърпение чакам близнаците

 9. Милене не съм съгласен за процентите. И аз съм Овен, но при мен те не са 99 към 1, а примерно 70 към 30. Може би има значение асцедента, но не го знам. А и имам усещането, че асцедента е въведен точно като оправдание за една система, която просто няма начин да е логична :)

 10. Аз просто фиктивно въведох 1%, като отклонение :)
  Всъщност аз не смятам, че човешкото същество може да се опише, с каквато и да е формула/метрика/статистика (За разлика от един мой преподавател, който твърдеше, че на младини се е опитавл да опише жената само с диференциални уравнения).

  п.с. Като се замислих май по-често в *nix среда съм използвал:
  #> cfdisk … delete partition, write changes…
  reboot -n
  Някак си, все едно почваш ама съвсем от начало и начисто.

  п.п.с
  Явор Атанасов >> Просто за проверка на моите предположения относно *Nix based дистрибукциите и зодиите.
  Debian ? FreeBSD ? :)

 11. @Яворе, вероятно част от несъвпада идва от там, че Йовко здраво е омешал Стрелец и Овен на моменти :) Но като цяло е вярно… Пък и то, все огнени знаци, лесно да ги объркаш :-Р

 12. А, вие сте се омешали като сте се раждали! После Йовко ви е крив ;-P

 13. @Милен – Debian и напоследък съм подгонил Fedora-та.

  @Алекс – Не съм се занимавал с астрология, но съм съгласен, че описанието е доста добро. Имам колеги, които са доста по-близо до описанието на Йовко (изключвам сексуалния им живот, защото съм хетеросексуален :), но не сме чак толкова безчувствени :)

  @Йовко – нищо лично :)

 14. Вярно, може би съм залитнал малко повече около прямотата на Овните… Всъщност познавам доста чувствителни сред тях и с много нежна душевност.

  Нищо лично и от моя страна – смятам да пиша тази поредица шеговито и за забавление и удоволствие. Никой да не ми се вързва прекалено :)

 15. Ето го и моят първи коментар в блога ти.

  Определено си нацелил нишката за характера и съшността на Овена. Поздравявам те за това, което си описал, защото е, да кажем, 95% напълно вярно. Мисля, че много си наблегнал на сексуалността, но и в този вариант написаното изглежда доста добре ;-)

  Поздрави,
  Красимир Димов

 16. yovko, това горе-долу ме успокоява (че ще дадеш всичко от себе си за Рибите). Това е една много интересна зодия, която трябва доста подробно да бъде описана, все пак е тя е събрала по малко от всичките други зодии. И на мен са ми голяма слабост, и то не само защото аз съм Риби. ;)

  А за есето за Овен – доста добре покрива всички техни характерни черти, поне доколкото един не-Овен може да го прецени, разбира се. По мои лични наблюдения, това доколко човек ще се впише в описанието на своята зодия, зависи най-вече от това в коя част на периода е роден. Ако е накрая на периода – взел е доста и от следващата зодия. Аз например съм по средата на Рибешкия период, и се чувствам като излята от калъп направо (не е особено приятно). Е, запазвам разбира се и този 1% личен характер. Това ми е успокоението. ;)

 17. Краси, ако точно за Овните не акцентирам върху сексуалността, на кой друг, а и нали трябва и да ги подразня малко ;)

  Ду, стопроцентова Риби звучи разтапящо в ушите на всеки истински ценител на женствеността, затова започни да се чувстваш много приятно :)

 18. Не обичам да се изказвам, повече обичам да чета, но това обяснение е разбиващо… аз съм си овен 99%+1%! И да не мислите че е лесно…… И това за средата на периода е много вярно. Как ви изглежда 9 април …. никак не е лесно да лежи на плещите ти цялата характеристика на зодията. Шегите относно приемането на нещата 1:1 понасям непрекъснато. И точно за това трябва да знаете, че с един овен никога няма да бъдете излъган. Пожелайте си овен, няма да съжалявате! Ако сте готови за истината…

 19. Подсети ме за два от диалозите, водени между мене и Овни:

  Аз: Нали разбираш, че вината е твоя в случая?
  Той: Не е така. Невинен съм. Аз съм невинен по право!
  Аз (леко ошематена от подобен аргумент в спора): Ама аз съм права по силата на логиката и разума!
  Той (с усещане на триумф): Аз съм Овен. Невинен съм по задължение!
  Иди спори…

 20. @ Явор – Везни. Асцендент Стрелец. Добави Венера в Скорпион, Марс и Луна в Лъв и придобиваш съвсем бегла идея:-)
  Но ти спомена, че не се занимаваш с астрология, така че дори и тези показатели едва ли ти носят Бог знае колко информация :-))))

 21. @Алекс – така е. Нищо не разбрах. Само любопитство :)

 22. Аз съм зодия Овен и досега си мислех, че всичко се дължи само на идивидуалния характер на индивида и няма нищо общо със зодията. Но сега, след като се запознах със същността на зодията ми съм изненадан колко точно съм описан. Е, не всичко е вярно, но поне 90% ми изглежда писано за мен. Поздравления за точното описание, Йовко, сигурно наистина познаваш наистина много Овни :).

 23. Друго време, друг Овен:
  Аз: Много ти благодаря за чувствата и доверието да ми кажеш нещата направо, но съжалявам – отговорът ми е „не“.
  Той: Как така – не??? Не можеш да ми кажеш „не“! Защо да е „не“?
  Аз: Защото така стоят нещата. Това изпитвам.
  Той: Ама ти дори не си даде време да обмислиш предложението ми! Не е честно! (Вечният рефрен, ако им се откаже нещо:-))
  Аз: Обмислям го сега. Не искам да те залъгвам или да те карам да чакаш, щом знам отговора и сега.
  Той: Аз ще чакам, колкото ми кажеш!
  Аз: Не е необходимо.
  Той: Ама не ме ли обичаш? (тон на истинско огорчение и абсолютно недоумение. Mисълта, че някой може и да не е напълно очарован от него, просто не фитва в ума на Овните и го отдават само на коравосърдечие – и нищо друго!) Той гледа с прекрасни, тъмни очи, молещи и изискващи едновременно. Всички момчета Овни, които познавам, имат разтапящи очи.
  Аз: Обичам те като приятел. Държа на теб, уважавам те и се възхищавам на смелостта ти да говориш така открито с мен. Много малко хора са способни на това. (особено на 17, когато е cool да си играете игрички и да се залъгвате. особено, когато се касае за мен…, помислих си наум)
  Той: Ти не разбираш. Дълбоко в сърцето си ти ме обичаш. Просто трябва да ми дадеш шанс да ти го докажа. Не можеш да ми откажеш, няма да е справедливо! (той не разбираше нищо от астрология, но улучи безпогрешно къде да удари)
  Аз: Това е нечестно спрямо теб. Няма смисъл, разбираш ли?
  Той: Ти не мисли кое е честно за мен. Обещай ми, че ще си помислиш през уикенда и тогава ще ми отговориш, моля те! Обещай ми! (молбите на никоя друга зодия не звучат толкова малко като молби и толкова много като заповеди.)
  Следваха 15 минути отвратително увещаване, което ненавиждам и накрая обичайният резултат от врънканията им:
  Аз: Добре, добре, ще си помисля!
  Той: Ама не така, все едно, че съм те принудил! Мисли си хубави неща! (нямам думи за коментар тук….)
  Аз: Добре. Обещавам.
  Той (светна, горд, неясно дали от шанса, който му се даваше или от победата в убеждаването): Значи имам шанс! Виждаш ли, нали ти казах, че е въпрос на време! Прав бях!
  Тук вече ми дойде в множко и ориентирах това, което от среща с предложение вече ми напомняше среща на синдикатите с буржоазни фабриканти… Естествено, пропускам пищният пълнеж от комплименти, от които, ако се обърка човек да му повярва, излизаше, че той ме вижда като някаква смесица от Мария Кюри, Флорънс Найтингейл, Венера Милоска и Клеопатра. Когато ухажват, момчетата Овни ласкаят без мяра. И нацяло опровергават аксиоматичната си, иначе, честност :-)
  По мои впечатления това са принципно заложени като база поведенчески патерни у тая зодия:-), няма отърване от тях, дори да се опитват.
  Но са си прекрасни. Много хубава зодия! С тях сме като ин и ян, допълваме се взаимно по уникален начин :-)

  Хм, колко носталгично и смешно едновременно ме настрои този спомен…. Благодаря ти!

 24. Здравей! Tи не ме познаваш, но аз редовно чета твоя блог. Страхотно ми харесва как пишеш. Моля те, напиши есе и за Рибите някой ден… ;))

 25. Хубаво си го написал човече, аз също съм Овен не вярвам в астрологията прочетох това с голяма доза скептицизъм, обаче после си казах „ае стига бе та ти май ме познаваш“ , и още нещо обърнал ли си внимание че овните се сприятеляват с овни може би за няма и една минута незнам това може да е само при мен обаче ми е направило впечатление. Инак ти благодаря много си голям чак и мен като Овен ме накара да повярвам така че сам си прави сметка. Ае успех че се олях да пиша :)

 26. аз съм зодия овен, на 23 г. съм и мисля че всичко това е вярно. ще пробвам с порцелановите чинии

 27. Напоследък каквото и да ме заинтересува като тема го намирам тук :) Като пусна търсачка и твоят блог :) хоп изкача :)) Споделям го, защото искам да те поздравя за чудесния ти блог. Поздравления! Относно Овена: и аз съм зодия Овен :) и написаното тук ме описва 95%. Никой не ме е разкривал така :)) хихихи Показах го и на съпруга си, който също е зодия Овен :) Беше изумен как точно си описал – мен :) Казвам само мен, защото написаното тук не се отнася и за него :) но винаги има изключения ;)

 28. Направо нямам думи колко точно е описан тук Овена. Нека кажем, че за мен важи поне едно 95-96% (колкото и да ме хвалиш за повече няма да си призная, 95-96 стигат като за толкова комплименти) Наистина е много точно!

Коментарите за затворени.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: