Близнаци: 3 в 1 без Nescafe

– Слушай… Знам един начин да си почиваш, когато искаш…
– Винаги искам – каза фенерджията.
Защото човек може едновременно да е добросъвестен и мързелив.

„Малкият принц“, Екзюпери

Стихия: въздух
Планета: Меркурий
Плюсове: бърз, пъргав, умен, работлив, способен,
Минуси: хаотичен, неподреден, вятърничав, лъжец, несериозен, дечко
Мании: гонене на вятъра
Камък: ахат
Любима UNIX команда: %blow

Познавате ли някой веселяк, който е толкова очарователен или ако е дама, толкова забавна, че трудно устоявате на обаянието им. Думата харизма навярно е измислена за Близнаците. Също толкова вероятно е те да са я измислили за самите себе си.

Умни са! Много Близнаци могат с удоволствие да се забавляват с това си надмощие над останалите без останалите да загреят, че ги поднасят из върбите. Хитър Петър със сигурност е бил от тяхната зодия. За Настрадин Ходжа съвсем не съм сигурен. Пъргавият им меркуриев ум ги прави много съобразителни, ориентирани към бизнес, търговия, а и далаверки. Ако искате някой да ви излъже красиво и умело, че свят да ви се завие обърнете се към някой Близнак. Не искам да кажа, че всички са мошеници – в никакъв случай, но все пак имат целия потенциал да го направят качествено. Достатъчно е само да ви напомня, че неговото величество Симеончо the second е именно Близнаци.

Всъщност са много различни в различните моменти от времето и аз като един закостенял Телец не мога да не ги обвиня в непостоянство ;-P Въздушните зодии обикновено са най-способни да извадят нас земните от равновесие. Близнаците скачат от тема в тема, движат триста неща едновременно и вечно са по средата на никъдето. Но са работливи и определено добре се справят с жонглирането между задачите. Няма други, способни толкова добре да движат множество задачи успоредно.

Приказливи са – имат чудесно дар слово и от тях стават добри оратори. Добре се справят и в ожесточени спорове и в приятелски дискусии. А като към омайните им приказки добавим и обаятелното им очарование комбинацията става притеснително опасна. Преди да помислите, че няма кой да ви убеди в правотата на някоя теза проверете дали ще устоите на някой Близнаци и тогава произнасяйте на глас горното.

Забавни са, с остър като бръснач ум и с тях определено няма как да е скучно. Сред тях може да има перфектни финансисти, адвокати, умели политици, ловки мениджъри, рекламни агенти или пък улични джебчии, а може и един Близнак да е всичко това взето заедно и още толкова за разнообразие.

Класическо схващане е, че под повърхността на Близнаци живеят няколко идентичности. Вярно е! И не само двама! Ако имате от тези образи наоколо трябва да сте готови на всякакви изненади – смеят се до сълзи или се хилят през плача си, настроенията им могат да се сменят през няколко часа. A това че само преди час са се скъсали да ви убеждават колко ще изпуснете ако не отидете с тях на кино тази вечер, колкото и уморени да сте, съвсем не означава, че няма да ви звънне точно след като таксито ви е оставило пред киното. И да ви обясни как всъщност изведнъж му се е случило нещо спешно или просто му се спи, и предпочита да отложите киното за друг път. А, вие вече сте пред киното? Е, щом е толкова важен този филм може да си го гледате – той и без това не е настоявал особено за него.

Първия път ви се иска да взривите такъв човек поне с напалм и динамит едновременно. След третия път осъзнавате, че той си е просто такъв – уговорили сте се с единия Близнак, но в момента на ход е някой от другите.

Олеле! Влюбили сте се? Да – знам, че никак не е трудно – те са адски обаятелни… Но сега няма да хленчите. Ей тъй, както си ви обича много може да хукне да потича с приятели и да се върне чак другата седмица или въпреки, че е бил толкова нежен вчера, днес съвсем ви е забравил. Е, ако не бързате да го зарежете точно днес, със сигурност утре пак ще е различно и не по-малко вънуващо и обаятелно. Не се опитвайте да спорите с тях – няма смисъл. Да, разбира се, още по-глупаво е да се напъвате да ги надприказвате.

Всъщност Близнаци са търсещи – те са онзи детски импулс на неудовлетворено любопитство, който винаги предизвиква умиление. Те се лутат за своя идеал. Като основна част от проблема им е да научат какъв точно е той. В този смисъл са малко ненаситни – не им стигат нито парите, нито любимите, нито блясъка. Не прекаляват много, но това си се усеща. За щастие се сещат навреме кога да спрат преди да са загубили нещо важно. В крайна сметка Меркурий не обича да губи.

Будни са, откриватели, ентусиасти и имат разностранни дарби. Но някак все има нещо, до което никога няма да достигнете. Всички Близнаци имат по нещо съкровено, което споделят само със себе си или с другия вътре в тях. Понякога е добре да не се опитвате да ги притежавате изцяло, а да им оставите това кътче само за тях.

В леглото с Близнаци определено е интересно, особено ако си падате по тройките. Добри любовници са, но може и да консумират любов без да дават такава в замяна. Със сигурност нямат проблем дори да рецитират Шекспир под завивките – нали споменахме, че правят много неща едновременно. Връзките им са бурни и често краткотрайни. Търсят духовното във всяка връзка, но го очакват по подразбиране, а не се старят да го провокират.

Ще ви бъдат ли верни? По своему да 🙂

Мъжът Близнаци е перфектният сваляч. Трудно омаяната от него госпожица ще удържи на чара му и словесния водопад на ухажването му. И проблем няма и да има ако въпросната госпожица не иска повече от омайващо обаяние. Усещането за стабилност и сигурност, обаче, само нещо и се вижда илюзорно. Нейният Близнак е все някак инфантилно непостоянен. Изпращате го за домати, а той се връща с торта, но на следващия ден, защото междувременно отскочил на риба с приятели. Днес е нежен, утре приказлив, в неделя поет – – а следващата седмица хич не се сеща да ви целуне. Да – сякаш си имате няколко.

Приятелките ви поне навярно ще ви завиждат – той обича да е сред хора и често е център на компанията. Има изтънчен вкус, пъргав ум и виртуозно флиртува с комплименти – непрекъснато. Ако реши да ви спечели, вие сте обречена, особено ако сте интелектуалка – ще ви омагьоса за отрицателно време. Ще ви свали всички звезди от небето, а на следващия ден ще отмени срещата ви без някаква причина – не, не е гадняр – докрая на седмицата ще ви се обади пак – обещавам ви. Все ще се сети за какво.

Жената Близнаци е цяла колекция от жени в една опаковка. Ако не можете да си позволите харем, можете да си потърсите мацка Близнаци. Само дупе да ви е яко! Само си помислете една типична жена с всичките и променливи настроения и емоции умножена по две, три или петнадесет…

Със сигурност това е жена с въображение и фантазии (да – и в леглото също). Жизнерадостна и духовита е и с нея е забавно и весело. Когато едната у нея се умори все се намира друга, която да ви впечатли и омагьоса. Със сигурност няма как да ви омръзне освен едно – цялата тази лудница от идентичности вътре в нея. Тя копнее да е лудо влюбена, но не знае как, за сметка на това е отчаяно любопитна и никога не се уморява да опитва.

Ако твърди, че е влюбена във вас уверете се, че не се заблуждава сама – не е изключено. Но ако си пада по някой друг докато уж е луда по вас това също е съвсем нормално за нея. Не я оставяйте и да ви забрави – случва и се непрекъснато. Промяната е в нейната природа. Разправят, че ако се ожените за Близнаци сте имали няколко съпруги едновременно – не знам сигурно е вярно. Аз лично бих се объркал напълно. 🙂

16 мнения за “Близнаци: 3 в 1 без Nescafe”

 1. От сега си правя тайни планове след година да спретна една WP страничка с 12 връзки към твоите постинги :).

  Поздравления, беше удоволствие. И мерси – няма да си търся „Близнаци“ :). За една подобаваща везна като мене това ми се вижда… ами меко казано камикадзе-изживяване.

 2. Дончо, точно като Везни (и колега-въздухар на Близнаците) те уверявам, че ако има някой, който отлично да се разбира с тях и да им е повече от равностоен във всяко отношение, това е нашата зодия… Казано е не от мен, а от Близнаци, така че имай вяра. Като на виенско колело е – отстрани изглежда малко стряскащо, като се озовеш там, леко почва да ти прилошава, но накрая ти решаваш кога и колко ще се возиш… ;-Р

 3. Ха! Разпознах се в този портрет.. почти 😉 Само дето изобщо не умея да лъжа (ужасно ми личи винаги) и като чуя за „далаверки“ се изприщвам. Много приятно описание – бравос ;).

 4. Тук само „теоретизираме“ :). Например „какво да правя, когато жена ми ме drop-не“ :)…

 5. Много ми хареса. Перфектно си ни описал. Особено за жените близнаци си 100% прав – както казваше един мой приятел – моля ти се, писна ми от всичките тези жени в теб, избери си една и нека само тя е с мен.

  А колкото до Симеончо – на един ден сме с него… но никак не ми е гордост

 6. И как се случи да видя тоя пост точно днес, на рождения си ден 🙂 Стана ми много приятно като прочетох всичко това честно казано. Припознах доста от тези черти у себе си, дано да съвпадат и с образа, който другите имат за мен..

 7. Не знаех, че един Телец може да има търпение да изучи така подробно зодия Близнаци.

 8. Брей, сигурно и от близнаци има около 10% в мен, но определено другите 90% са Теле… 🙂

  Приятелката ми е близнаци и наистина сякаш в нея могат да се открият много личности. Но пък някак не отговаря съвсем на описанието ти, Йовко. Поне що се отнася до постоянството й във връзката ни. Никога не ми е давала повод да се съмнявам в предаността й. Може пък всички жени в нея да са влюбени в мен… ;-Р Много ще съм щастлив, ако е така 🙂

 9. Yovko, ти си някакъв много бесен медиум 🙂 🙂 Супер е статията ти, и МНОГО ВЯРНА!

 10. охх колко верни неща за близнаци, ама как само искам положината да не са така с моя вече ex-приятел… аз съм Телец, а той Близнаци… ;(( еми к’во да ви кажа – хич не се разбираме… и сега осъзанвам по-ясно защо е така… 10x.. ;)) много точно е направено есето!!! Поздравления! 😉

 11. Мммм, имам си аз съпруг близнаци вкъщи и наистина все едно си имам няколко съпруга. А и с моите вечни промени на настроенията, понякога имам чувството, че сме няколко семейства в един апартамент…

 12. много готина и вярна статия, ама толкова непостоянни ни описвате че се плаша – какво не е ли възможно и ние да имаме нормален живот и семейство :(… аз лично най-добре се разбирам и най-много харесвам везни и деви – едните са много умнички, другите са много добрички и имаме обща планета-покровител… мисля че на тях и най-много им е заложено да ни търпят :)))…

 13. Е не само Симеон е близнаци… нека не забравяме и бай ви Бойко… Типичен близнаци оплел се в идеята за величие и грандиозност… На определена възраст мъжа близнаци осъзнава че много повече „дрънка“ отколкото да върши каквото и да било и някак си започва да парадира със това колко „дейна“ личност дефакто е 🙂 … ако ви е интересно с кои личности си пасвате зодиакално.. мога да ви помогна и по този въпрос… някъде видях спор за Близнаци и Везна… Нека да вметна нещо… Първите 4 зодиакални знака са малко по-особени… Идеята е такава… Не че едната зодия не е подходяща с другата но има и по-подходяща. Ако Близнаци е с Водолей, който има странична връзка с Везна, Водолеят просто ще остане с Везната. По същия начин Риба и Скорпион , Дева и Козирог, Стрелец и Лъв ще се озоват в едни прекрасни отношения. Не се отчайваите. Те намират половинките си, а ние намираме всички останали. 🙂 .. Странно сполочливи връзки например са Овен със Скорпион, Близнаци и Дева, Рак и Стрелец, Телец и Водолей :)… Странно но факт … :))

Коментарите са изключени.