Зодиакалните есета

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Ще е спорно да казвам сега, че чаках нещо като такова, затварящо цикъла entry. Сега дори не ми се налага да питам.
  Без значение от категорията, много хора повярваха, поумуваха, поразсъждаваха, поспориха. А разказите в думи, цифри и понятия, изображения, са качествено вложено вдъхновение. Какво да каже аудиторията…
  Признание, една година по-късно.

 2. Как да не взимам на сериозно нещо, кото имах чувството че съм написал сам за себе си? Става дума за есето „Телец: Аз мога“. До преди не бях чел по-точно и интересно описание на зодиата.
  Благодаря.

 3. Чудесни есета просто. Искрено се смях на места, а на други научих ужасно много, нови неща.
  Например тръгвам от утре по магазините да си търся от онзи кристал, който пишеш, чее камък на зодията ми (за справка, Дева съм).
  Само че по-вероятно да не си го купя… ;) (брей, вярно, че сме твърде разсъдливи купувачи)
  Поне да го видя как изглежда.. ;)

 4. Йовко здравей и Честита Нова Година. Да си ми жив и здрав и нека през 2007, работата да ти е лека – заплатата тежка!
  Есетата ти са страхотни. Много искрени и много човечни, много точни и много чувствени. Трябва да ти призная, че като телец винаги ги чета, колчем срещна някой който е възбудил интереса ми. Есетата показват и какъв човек си, как гледаш на живота и хората. Пич си Йовко- още един път моите поздравления.

 5. Есетата наистина са страхотни. Абсолютно точна характеристика на зодия рак. Наистина се радвам, че намерих нещо различно и най-важното – дълго. Писна ми да чета хороскопчета от по 5 реда. Още веднъж – страхотни са =).

 6. Много красиви есета. Чудно ми е как автора е успял да усети в такава дълбочина хората…

 7. Много е тъжно да прочетеш есе за зодията (теле) на един мъж и да видиш точно това, което знаеш прекрасно и обичаш безумно… и да се опитваш да си отговориш на въпросите – Защо през 10-те години познанство, секс, сълзи и недоизказани неща пак нищо не си разбрала от него? Защо мълчи винаги? Защо изчезва с дни, а после се появава в живота ти все едно му се падаш по право? Защо казва, не ми се налага да взимам нещо, което си е мое по принцип и има предвид теб – а ти си „ангажирана“… Защо е способен да отиде в 6 сутринта да ти купи закуска и прясно мляко, да ти ги донесе в леглото, да те чака вкъщи със свещи, запалени из стаята и бутилка вино, а после да изчезне… И така 10 години. Защо на твоето изречение – „Ти винаги си добър дошъл в живота ми“ той отговаря – Това го имам предвид?!?!? И пак нищо не разбираш… И така – 10 години – игри! За една риба това е смъртоносно!

 8. Анонимна, отговорът се съдържа във въпроса ти… Заради изречението “Ти винаги си добър дошъл в живота ми”… не заради зодията.

 9. :) Да, точно това си мислех, че ще отговориш. Само че това беше казано накрая, в момент, в който телето беше в безизходица, тъжно и споделящо проблемите си със жената , с която е в момента…..Това изречение излезе от устата на една рибка, която се престраши да каже нещо такова чак когато всичко отдавна е свършило, когато вече няма какво да губи…..Иначе да, всъщност това може би е генезисът на една неясна история…..Може би в някой друг живот…..А рибката плува в ежедневието си вече 2 години, смее се, пътува, живее с пълни шепи, от време на време вечер пуска по една сълза за най-голямата загадка в живота й – извънземното теле, което е обичала през почти половината си съзнателен живот:) и се моли той да не се връща повече…..Знаеш ли има едно нещо , което си пропуснал да напишеш за рибките – те винаги продължават напред, даже понякога са коравосърдечно забравящи, но това е от любов към живота :) Поздрави и благодаря, че ми отговори :)

 10. Онзи ден, докато се шляех из полето и около мен блееха овци, се чухме с моя приятел Драго по телефона (веднъж тримата бяхме заедно на пица под НДК). Та той ми разказа за един емоционален и откровен телефонен разговор с неговата приятелка. Този разговор минал приблизително така:

  – Драго, ти си дърво!
  – !?!
  – И наистина е така, пише го в блога на Йовко Ламбрев за твоята зодия!!!

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: