Зодиакалните есета

Зодиакалните есета

Е, в крайна сметка, една година по-късно, приключих съвсем в график обещаните зодиакални есета. Да, знам, че забавих няколко от тях, но какво да се прави – основното ми занимание съвсем не е астрологията (за щастие), а и аз пиша за удоволствие. Винаги, когато се напъна да го правя по задължение, обикновено си личи. И понеже вдъхновенията ми, както при всеки човек, ту идват, ту си отиват – аз предпочитам да изляза от шаблона на равномерното време и да го отчитам по екстремумите на емоционалните ми биоритми.

Освен това, още в началото казах, че нищо не разбирам от астрология – просто в гимназията се бях запънал да алгоритмизирам една задача с идея да изчислява хороскопи и така се позабавлявах с темата. Изчел съм доста книги, които тогава бяха популярни като тези на Александър, Линда Гудман, стари китайски и индийски трактати, които днес имат някакъв адекватен превод. И искрено се забавлявах. На моменти дори преразказвам тези, най-съзнателно и несъзнателно останали в паметта ми от тези книги, защото обичам да ги цитирам и в ежедневието си. Много често се шегувам със зодиакалните концепции, иронизирайки твърде фокусираното върху тях човечество…. Оказа се, обаче, че дори и да не разбирам от астрология, никой не ми повярва, което навярно говори, че имам добри заложби на манипулатор.

Както и да е, дано повече хора са обърнали внимание, че зодиакалните ми есета са маркирани като забавно четиво и не ги взимат насериозно. Всички те представляват преразказ на какви ли не неща, останали в съзнанието ми за различните зодии и разбира се, пречупени през представата ми за различните им представители, които са в кръга на моите приятели и познати. Чисто формално да правиш обобщения на база частни случаи е абсолютно погрешна стратегия, нали? ;-P

Край!

P.S. Кети, благодаря за идеята!

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България