Фотопленер: Съдбата на рибаря

Фотопленер: Съдбата на рибаря

Между 10-13 ноември фотоклуб “Осмо изкуство” организира пленер, озаглавен “Морски труженици – фоторазкази на тема “Съдбата на рибаря”, който криволичи точно между две от любимите ми фотографски теми – портретът и документалистиката. При това с акцент върху портрета. И това не е първият такъв пленер, зад който стои името на моя приятел Светльо Драгиев. Възможно е някои да си спомнят един подобен преди около две години в Балчик.

И макар да идва зима, риболовният сезон е в разгара си, затова фотоприключението край рибарското селище “Ченгене скеле” край Бургас си струва напълно. В рамките на няколко снимачни дни, участниците ще могат да заснемат труда на рибарите в селището, да наблюдават отблизо тяхната работа в морето и на сушата, да купонясват заедно с тях и да слушат разкази от първо лице за случките, които са преживели.

Аз малко завиждам, понеже няма да мога да участвам, но радостен повод – сватбата на много важни за мен приятели – ме задържа в София. Тези които, обаче, могат да си позволят един дълъг уикенд в средата на ноември със сигурност няма да съжаляват, че са се записали.

Повече информация и подробната програма на пленера можете да намерите тук. А ето и малко снимки от рибарското селище за да почувствате атмосферата. Крайният срок за записване е 31 октомври.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България