с. Лозенец, концертът на Bebel Gilberto, който беше преместен, после началото му закъсня с повече от 2 часа, времето беше необичайно прохладно за август, заради изсипалия се дъжд по-рано през деня, но… публиката се забавляваше и преди и по време на концерта, който все пак се получи чудесен. И много, много хартиени фенери полетяха в небето над Лозенец…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Инженерът в мен не може да повярва, че сапунерка е способна на такъв резултат при (на практика) пълна тъмнина. Снимката е out-of-the-camera JPEG.

  Отговор

 2. Не е истина просто…

  Отговор

 3. И да е жива и здрава стабилизацията, понеже това е от ръка при 0.3s скорост на затвора :)

  Отговор

 4. Снимката е страхотна (пък „сапунерка“ направо обидно звучи в тези случаи)! ;-)

  Аз се загледах за по-голямата версия на „сапунерката“ (X-S1), която има матрица със същия размер, както X10, обаче нещо оптиката май не е на същото ниво…

  Отговор

 5. Оптиката в стремеж да е мега-универсално хипер-варио няма как да е на същото ниво. Освен това X-S1 е DSLR-like камера – в смисъл голяма и грозна (по моему) :)

  Отговор

 6. Човече, (пак) ще ме вкараш в грях! Това е скъъъпа играчка! Но изглежда невероятно!

  Отговор

 7. Тогава е редно да кажа, че това е малко тегава камера :) Не се шегувам – с нея се снима различно. Тя си иска специален подход и поне малко фотографски background. X10 е най-малко капризната, X-Pro1 и X100 са още по-така :) Та да няма сърдити после – дето се вика… това да не се брои за съвет за взимане на инвестиционно решение :)

  Отговор

 8. X-S1 не е грозна но, да, големичка е … това предвид по-голяма матрица (в сравнение със „стандартните“ 6×4 mm в подобни ultra-mega-zoom камери) и по-големия обектив, е обяснимо. Щеше да е хубаво може би Fuji да се поспрат и да направят 1-8 или 1-12 zoom, съчетано с по-малко тяло и по-голяма матрица (и добра оптика), ама да ама не … конкуренцията не спи и трябва с нещо да се преборят с Canon (SX40 HS: 35x zoom) и Panasonic (Lumix FZ150: 24x zoom). А жалко. можеше сигурно да се получи нещо още по-хубаво. :-)

  Отговор

 9. X-S1 си има своето място на тезгяха, но не мисля, че трябва да е част от X-серията.

  Отговор

 10. FujiFilm вероятно са искали да „загатнат“, че фотоапаратът е по-специален, не е сапунерка… :-)

  (И предвид по-голямата матрица и ръчния фокус с ринг, вероятно наистина не е.)

  Въпросът е, че вместо баланс, са се опитали да направят хем фотоапарат от X-серията, хем да има голяма матрица, ама ако може и стократен zoom (по подобие на конкуренцията), ама ако може и на DSLR да прилича, ама ако може и да е сапунерка, и това и онова… и накрая X-S1 се е получил. :)

  Нищо, ще чакаме S2, може би ще се поозаптят малко…

  Отговор

Ако искате да споделите нещо