Проектираната реалност

Проектираната реалност

Вчера имах удоволствието да присъствам на откриването на една интересна изложба, с която започва новият сезон на UniCredit Studio – в уютното помещение на малката галерия (намира се в клона на банката на Батенберг 12) може да се види един микс не само между изложба и инсталация и не само между (рекламна) фотография и изкуство, а по-скоро от реалности, разказани чрез внушения. Съвсем сполучливо, на откриването вчера, кураторът Петър Цанев използва фразата „проектирана реалност“. Понеже в нашия миксиран свят на виртуалности и реалности, „дигитално“ и „аналогово“, вътрешна, външна и дори егоцентрирана емиграция, емоционалността също започва да звучи двоично и бинарно… да или не… има или няма… крайности, между които избираме или се губим.

На този фон обикновената stock-фотография в комбинация с ярко, емоционално, визуално послание може да изглежда толкова нереална, колкото и истинска. Като любовна история…

Вижте изложбата Real Love Story на Ивайло Христов от днес до 15 октомври 2012. И отворете сетивата си за внушения. Понеже винаги има какво да научим за любовта.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България