Краят на един Life

Default Featured Image

Днес чета новина, че легендарното списание Life се превръща в история. Това вече се е случвало и преди, но този път било съвсем forever и наистина. Последното печатно издание ще види бял свят на 20 април. Легендата и марката Life ще продължи да съществува само в Internet. А обещанието на издателя е, че десетте милиона фотографии натрупани от 1936 година до сега ще бъдат публикувани в Мрежата като „най-значимата фото-колекция на 20 век“ и ще бъдат свободни за лична употреба. 97% от снимките в нея никога не са видяли бял свят.

Със сигурност за доста хора това е тъжна новина ако любимото ти хартиено издание просто спре да съществува, но… всъщност имаме само поредно доказателство за новото време, новите медии и силата на Интернет да променя живота ни… Интернет убива и спасява Life едновременно, правейки възможна 97% надстройка. Еволюцията е в ход, а тя в глобален поглед съвсем не е тъжно нещо.

2 коментара

Leave a comment
  • това ще е едно голямо съкровище за всички интернет потребители и със сигурност ще има смисъл за следващите поколения.. много си прав за еволюцията.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>