Вчера в София се случи българската част от световната фоторазходка, организирана от Scott Kelby – по условията на българския ни водач n1x0n всеки участник трябва да избере два кадъра от вчерашния си улов. Аз (понеже миналата седмица се разделих с двата си най-използвани вариообектива) през цялото време снимах с моя 85/1.4 и това е един от кадрите с него. Просто пейка в парка – фотографски шаблон – и съвсем в духа на подобните шаблони реших да експериментирам с падащата светлина и плитка дълбочина на фокус.

art_park

И понеже вчера нещо не ми беше ден – почти не си харесах втори кадър – този пък направо го бях маркирал като пълен брак – кофти осветеност, ужасен ефект от невъзможно мръсното стъкло на трамвая и банална центрирана композиция, макар и под ъгъл… Докато в един момент реших да го „видя“ в черно-бяло… поекспериментирах малко с конверсията, добавих малко филмов привкус… и в резултат се получи сносна картинка…

Watching life

А тази градска нимфа я „улових“ едва, когато бяхме вече седнали на биричка и е моето „попадение“ за деня.

City Nymph

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Не е трудно да ти харесва, когато не живееш там. София си е чудесно място за забавления, но много кофти от към качество на живот на жителите и.

    Наскоро дори чух сравнения на България с Доменикана. Предполагам, че евтините и хубави жени са привлекли много туристи насам. Друг в въпроса на нас дали ни харесва да сме Баненикана.

    Отговор

Ако искате да споделите нещо