SimpleStudio - мозъчна буря

SimpleStudio - мозъчна буря

Въпреки, че времето веднага след работа не е най-креативното за моя мозък, вчера привечер се събрахме с core-екипа на SimpleStudio на brainstorming около това как да представим концепцията в web. Емо и Ангел предложиха да нахвърляме тези думи, които свързваме с идеята за проекта – съвсем безразборно – просто на първична асоциация. След това се опитахме да филтрираме част от тях, акцентирайки върху най-важното. После потърсихме връзки или последователности и стигнахме до няколко думи, които в определена последователност побутват човек да мисли в правилната посока при това без да изказват изцяло посланието, за да остава възможност за собствени интерпретации.

Ако си представите един празен екран, на който изгряват последователно думите:

емоция –> идея –> светлина –> твори –> свободно –> споделяй

И ако подсъзнателно имате в главата си идеята, че в background иде реч за фотография, значи имате целия нужен минимум от послания да насочите въображението си в правилната посока и да допресъздадете идеята си по своему. А ако завихрим последователността в кръгче и след „споделяй“ изгрява отново „емоция“ и „идея“ кръгът се затваря по най-добрия начин. А комбинацията от последните три думи от поредицата вкарани в изречението „Твори свободно и споделяй!“ става и за slogan.

Емо се е опитал да организира хаоса в картинка…

A propos, понеже вече повече от година търсим финансиране за SimpleStudio и все удряме на камък – аз реших да купя лично мобилно оборудване за себе си, което да ползваме и в SimpleStudio. До края на идния месец смятам да имаме първите две тела по 400 J. В последващи стъпки и повече. Омръзна ми да чакам повече мотивирани меценати…

Все още обаче ни липсват ключови участници в екипа – фотографите вече са много и опашката е голяма, имаме и малко модели, въпреки че последните никога не са излишни. Липсват ни обаче поне един фризьор, стилист и гримьор – вариантът три в едно също е ОК стига да се появи такъв човек или човечка.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България