Въпреки, че времето веднага след работа не е най-креативното за моя мозък, вчера привечер се събрахме с core-екипа на SimpleStudio на brainstorming около това как да представим концепцията в web. Емо и Ангел предложиха да нахвърляме тези думи, които свързваме с идеята за проекта – съвсем безразборно – просто на първична асоциация. След това се опитахме да филтрираме част от тях, акцентирайки върху най-важното. После потърсихме връзки или последователности и стигнахме до няколко думи, които в определена последователност побутват човек да мисли в правилната посока при това без да изказват изцяло посланието, за да остава възможност за собствени интерпретации.

Ако си представите един празен екран, на който изгряват последователно думите:

емоция –> идея –> светлина –> твори –> свободно –> споделяй

И ако подсъзнателно имате в главата си идеята, че в background иде реч за фотография, значи имате целия нужен минимум от послания да насочите въображението си в правилната посока и да допресъздадете идеята си по своему. А ако завихрим последователността в кръгче и след „споделяй“ изгрява отново „емоция“ и „идея“ кръгът се затваря по най-добрия начин. А комбинацията от последните три думи от поредицата вкарани в изречението „Твори свободно и споделяй!“ става и за slogan.

Емо се е опитал да организира хаоса в картинка…

A propos, понеже вече повече от година търсим финансиране за SimpleStudio и все удряме на камък – аз реших да купя лично мобилно оборудване за себе си, което да ползваме и в SimpleStudio. До края на идния месец смятам да имаме първите две тела по 400 J. В последващи стъпки и повече. Омръзна ми да чакам повече мотивирани меценати…

Все още обаче ни липсват ключови участници в екипа – фотографите вече са много и опашката е голяма, имаме и малко модели, въпреки че последните никога не са излишни. Липсват ни обаче поне един фризьор, стилист и гримьор – вариантът три в едно също е ОК стига да се появи такъв човек или човечка.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Чудесна концепция. Дори четейки това ти се иска да си част от него, но пусто да остане… като не съм нищо от горното, само ми остава да ви се възхищавам :).

    Ще следя с интерес случването на нещата.

    Отговор

  2. Радвам се, че ентусиазмът не стихва, въпреки всичките трудности. Супер е и че Емо се включи. Надявам се скоро да мога да отделям повече време – супер си е да се „брейнсторми“ с вас ;)

    Отговор

Ако искате да споделите нещо