Слънце от Санторини

Слънце от Санторини

Снощи в Art-център Photosynthesis бе открита нова интересна фотографска изложба – „Слънце от Санторини“. Всъщност второ нейно издание. Неин автор е моят приятел и брат по Nikon-фоторелигия – Иван Масларов, известен още и като Джъмбо. Дори тези, които са посетили първата изложба под същото име си струва да я видят отново, защото всички кадри са отпечатани наново върху канава и изглеждат неповторимо, като рисувани. Цветовете на вулканичния остров Санторини, детайлите, които фотографския поглед на Джъмбо е уловил през визьора на своята телеметрична Leica M9, колоритът и атмосферата, пренесени с кадрите, ще ви заредят положително, независимо с какво настроение прекрачите прага на галерията.

Всички, които го познаваме, знаем, че той е изключително емоционална личност и силно романтична душа, затова със сигурност е един от възможно най-подходящите хора, който да разходи всеки зрител из очарователния свят на Санторини.

А вчера, около час преди откриването и дори още преди да бъдат наредени всички кадри за изложбата, Джъмбо беше така добър да даде и кратко видеоинтервю, за Photosynthesis и yovko.net.

Изложбата ще остане в галерията до 7 септември. Входът е безплатен, но емоциите, които ще ви споходят са безценни.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България