Този пост е част от една виртуална фотоизложба, парченце от която гостува и в моя блог. Авторът е познатият на много хора Александър Иванов, а конктретният повод е „Денят на земята“. Реших да подкрепя тази изложба, приютявайки тези две снимки при мен, защото всяко замисляне по темата не е излишно никому и защото домовете ни не свършват с входната врата на апартаментите ни.

Идеята на „Отражения“ е да провокира първо чувствата, после мисълта и ако това доведе до някакво, макар и минимално действие, това е началото. „С тези снимки искам да извикам на себе си, а може би ще ме чуе и още някой: „Човече, поспри се за миг, погледни в душата си и направи така, че светът около теб да стане такъв, какъвто мечтаеш да бъде. Това зависи и от теб.“ (Александър Иванов)

reflections_end_1
Малкото яворче има шанс да оцелее, защото знае как да се бори със сушата и скалата.

reflections_end_2
Този величествен орех в местността „Алевиц” в землището на село Търничени нямаше никакъв шанс срещу хората. Отпътува за Италия във вид на трупи в началото на 2000 година. И не само той.

Както вече казах снимките са част от изложбата „Отражения“ на фотографа Александър Иванов. Предните две снимки можете да видите на сайта kafene.bg, а следващите две при Пейо. Галерия с цялата изложба можете да разгледате на сайта на Фотосинтезис.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Благодаря за идеята и за споделените кадри Йовко :)
  Наистина нещо интересно и приятно по повод днешният ден :)

  Отговор

 2. Благодарностите и овациите са за Сашо Иванов.

  Отговор

 3. Ха, и това ако не е изненада…
  Чета този блог от време на време, но никога не съм вярвала, че ще видя тук снимки на баща ми :)))

  Отговор

 4. И в още дузина блогове :-) Не само тук :-)

  Отговор

 5. Иван Генчев 25 април 2009 в 9:07

  Тази ми е любима
  http://alexanderivanov.com/index.php?photo=229
  само дето това е преснимано с цифрова камера диапозитив. Оригиналът на Велвията като се погледне на масичката е съвсем друга бира.
  Доколкото си спомням е снимано на Шипченския проход.

  Отговор

 6. Радвам се за него, защото Фотографията е неговият живот…:)))

  Отговор

 7. Viva la сър Сашо Иванов.
  http://albums.limpa.bg/1/0/5/1050226747.jpg

  Отговор

Ако искате да споделите нещо